جعبه آتش نشانی چیست ؟

فایرباکس (FIREBOX) یا جعبه آتش‌نشانی

جعبه آتش نشانی :یکی از بهترین و مؤثرترین تجهیزات آتش‌نشانی در ساختمان‌های اداری، ساختمان‌های مسی و کارگاه‌ها و … جعبه آتش‌نشانی می‌باشدجعبه‌های آتش‌نشانی این روزها، یکی از مؤثرترین تجهیزات اطفا حریق برای کنترل آتش اولیه هستند و می‌توانند به شما کمک کنند تا حرارت محیط را کاهش داده، دود را کاهش داده و از آتش‌سوزی جلوگیری کنید. از طرف دیگر، کپسول آتش‌نشانی می‌تواند به‌طور کامل توسط آتش‌نشان‌ها مورداستفاده قرار گیرد. در ادامه قصد داریم اطلاعات مفید و مؤثری در مورد جعبه‌های آتش‌نشانی به شما بدهیم و بهتر است شما جعبه‌های آتش‌نشانی را بهتر بشناسید و شروع به کار با شبکه آب‌رسانی کنید.

ضمناً در پایان این مقاله شما درمی‌یابید که جعبه آتش‌نشانی چیست؟ و چگونه می‌توان از آن استفاده نمود.

یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترل و اطفا حریق در ساختمان‌های بزرگ, کپسول های آتش‌نشانی و ایستگاه‌های آتش‌نشانی می‌باشند.

هر دو سیستم (جعبه آتش و آتش‌نشانی) سی ستم‌های ضروری برای برنامه‌های ایمنی و پیش‌گیری هستند.

این دو سیستم را می‌توان با منبع تأمین آب برای خاموش کردن آتش مورداستفاده قرارداد و هر دو سیستم با آب کار می‌کنند.

برای جلوگیری از این امر در هر وضعیت خاص, باید بدانیم که منابع آبی در زمان‌های اضطراری موردنیاز هستند و نقاط دسترسی از پیش تعیین‌شده به آن منابع را نیز تعیین کرده‌ایم. این منابع اضطراری عبارت‌اند از: رودخانه – چاه -, قنات, که نیاز به شناسایی منابع برای یک طرح پیش‌گیری مناسب دارد.

حال در این بخش اشاره‌ای با فایرباکس و کپسول آتش‌نشانی خواهیم داشت:

 تولید کننده جعبه آتش نشانی و نصب آنها در محل 

 در سازه‌ها و مخازن, لوله‌های اطفا حریق وجود دارند که به صورت عمودی یا افقی از زمین تا بلندترین نقطه ساختمان (سقف) کشیده شده‌اند و یک خروجی در کف (تعداد خروجی‌ها و جعبه‌ها بسته به‌اندازه هر طبقه می‌باشد) دارند. اجزای هر جعبه شامل یک جعبه باقرقره, یک نازل و یک شیلنگ نواری (حداقل چند مترمربع) است.

انواع سیستم های جعبه آتش‌نشانی

 ۱سیستم خشک: این نوع سیستم به لوله آب شهری متصل نشده و ورودی آن در ورودی ساختمان یا کف نصب‌شده است. آب توسط تانکرها و پمپ‌های حریق وارد لوله‌ها می‌شود و در کلاس موردنیاز، خروجی آن مورداستفاده قرار می‌گیرد. ورودی این سیستم در یک محفظه خارج از خانه یا ساختمان کارگاه اسکان داده می‌شود. این نوع سیستمی است که ما آب را به نزدیک‌ترین نقطه ممکن بدون هدر دادن زمانمی توانیم برسانیم و هنگام رخ دادن حریق مشکلی به وجود نمی‌آید.

۲. سیستم مرطوب: این نوع سیستم انتهای پایینی ساختمان نصب می‌شود یعنی تا طبقه بالای ساختمان (سقف کشیده شده) است. این نوع سیستم به لوله آب شهری متصل می‌شود و در هر حالت همیشه در لوله‌ها, آب وجود دارد. و از داخل آن آب بیرون می‌آید.

جعبه‌های آتش‌نشانی خروجی‌های متفاوتی دارند. بسته به نوع مواد قابل اشتعال در ساختمان یا میزان خروجی آب در هر دقیقه، نوع خروجی بر اساس نرخ و قابلیت اشتعال مواد موجود مشخص می‌شود (معمولاً ۱ / ۲ یا ۱ / ۲ اندازه خروجی) و به‌اندازه ۱ / ۲ اینچ).

جعبه آتش نشانی

قواعدی در مورد نصب جعبه‌های آتش‌نشانی

بنابراین شرایط اساسی تعیین نوع خروجی در این نوع سیستم عبارت‌اند از: سرعت اشتعال مواد موجود.

با استفاده از مواد قابل اشتعال موجود (مقدار) باید ذکر کرد که خروجی یا قطر خروجی به ازای هر دقیقه (بسته به قطر لوله‌ها, مقدار منبع آب متغیر است) تخلیه خواهد شد

تیغه‌های استاندارد نصب جعبه آتش‌نشانی یا فایرباکس باید در بالای سطح ساختمان نصب شوند.

اگر جعبه در درون دیوار نصب شود, بهترین فاصله از کف زمین حدود ۴ / ۳ سانتی‌متر است.

کپسول های برقی باید در مناطقی که برای همه قابل‌رؤیت هستند, یعنی در مناطقی که پشت دیوارها یا شکاف‌ها دیده می‌شود, نصب شوند تا بتوان به‌طور مؤثر استفاده کرد. اصولاً, کپسول ها بر روی پله‌ها – پیاده‌روها – در ورودی ساختمان‌ها – در راهروها و غیره نصب می‌شود. هر جعبه آتش‌نشانی باید به‌طور کامل شعاع ۶۰ متری خود را بپوشاند.

لازم به ذکر است که نوع آب در اکثر انواع باید به شیر اصلی آب شهری متصل باشد و فشار در بالاترین نقطه آن‌ها نباید کم‌تر از جو آب باشد.

قطر لوله بالابر نباید کم‌تر از چند اینچ (اینچ) و قرقره باشد:

این چرخ مکانیزم بسیار ساده‌تری نسبت به قرقره جعبه زیپ دار دارد, و بهتر است که حلقه را باز کنیم ولوله را دور قرقره نخ کنیم, ترجیحاً ً با یک قرقره و یا اجاق / قرقره. ماده شلنگ که در این قرقره مورداستفاده قرار می‌گیرد, نخ سفید است و هنگام پاشش آب, کل شلنگ باید در اطراف محل آتش‌گرفته باز شود, در غیر این صورت شلنگ باید پاشیده شود و منفجر شود.

منبع دیگر تأمین آب که در بالا بدان اشاره شد, یکی از ابزارهای ایمنی برای خاموش کردن آتش در آدرس قرقره تعبیه‌شده است. این دستگاه دارای یک شلنگ با قطر غیر قابل‌نفوذ پایین است که قطر آن به قطر ۸ / ۸ اینچ و طول آن به قطر ۱۵ / ۱۰ متر اندازه‌گیری می‌شود. این ماده معمولاً ً از pvc ساخته می‌شود. شلنگ دور قرقره مخصوص پیچیده شده و شلنگ باید انعطاف‌پذیر باشد. این شلنگ‌ها به‌طور گسترده برای تحویل سریع آب به محل آتش‌سوزی مورداستفاده قرار می‌گیرند. این قرقره‌ها به انواع مختلفی ساخته می‌شوند و معمولاً ً از یک لوله داخلی ساخته‌شده از چند لایه سخت شده با لاستیک ساخته می‌شوند.

لایه خارجی چوب پلاستیک و از موادی مقاوم نسبت به سایش تشکیل‌شده است که به هم متصل شده‌اند تا pvc را تشکیل دهند.

نصب استاندارد جعبه آتش‌نشانی

  1. باید در مکان‌های مشخص و قابل‌دسترس در هر طبقه نصب شود و سطح آن باید تمام اتاق‌ها را در کف اتاق بپوشاند.
  2. باید در خروجی‌های اضطراری نصب شود.
  3. برای جلوگیری از حرکت باید در داخل شیار نصب شود.
  4. ارتفاع برآمدگی رو به بالا, به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین ارتفاع را دارد.
  5. فشار آب داخل محفظه باید حداقل سه برابر باشد و جهت و آب خروجی باید در هر دقیقه ۱۰۰۰ لیتر باشد.

جعبه آتش نشانی به لوله های مخصوص آتش نشانی میگویند که بصـورت عمـودی و يا افقی با حداقل

4 اينچ از زمين تا بالاترين نقطه ساختمان كشيده شده است که در هر طبقه يك خروجي یا یک انشعاب

کشیده شده است و مقدار این خروجی ها بستگی به میزان وسعت آن طبقه دارد.

برای اجزاي تشكيل دهنده هرفاير باكس  باید بگوییم که شامل يك قرقره، يك سرلوله

و يك رشته لوله نواري به طول۲۰ متر میباشد.

در ادامه مطلب بارهاورد در بررسی انواع فایر باکس ها همراه باشید.

در واقع باید گفت که ۲ شرط اساسی در تعيين نوع خروجي در اين نوع سيستم مهم است که به شرح زیر است:

1- سرعت اشتعال مواد موجود .

2- مواد قابل اشتعال موجود

یعنی باید توجه شود که خروجی به شكلي در نظر گرفته شود كه در هر دقيقه بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ گالن آبدهي داشته باشد.

در پایان باید گفت، نصب فایر باکس شرایط خاصی دارد که به ۲ مورد از آن ها میپردازیم:

۱ – جعبه آتش نشانی بايد حداقل 30 سانتيمتر از كف ساختمان بالاتر برروی ديوار نصب گردد .

۲در صورتی که فایر باکس در داخل دیوار نصب شود فاصله حداقل ۷۰ سانتی متر بسیار ایده‌آل میباشد.

۳هر فایر باکس باید شعاع ۲۰ متر را پوشش دهد و قطر لوله های آن نبايد كمتر از 4 اينچ باشد.

جمع بندی

یکی از پیشرفته‌ترین تجهیزات آتش‌نشانی برای رفع حریق، جعبه آتش‌نشانی است که سال‌ها در اداره و ساختمان‌های تجاری و اخیراً ً در ساختمان‌های مسی برای سهولت استفاده عمومی و اطفا حریق قبل از رسیدن آتش‌نشان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. آشنایی با جعبه‌های آتش‌نشانی و نحوه‌ی استفاده از این ابزار برای جلوگیری از آتش‌سوزی امری بدیهی و ضروری محسوب می‌شود که هر فردی باید آن را فرابگیرد

 


shishebarghi آتش‌نشانی ,آب ,نصب ,آتش ,خروجی ,سیستم ,در هر ,باید در ,جعبه آتش ,است که ,جعبه آتش‌نشانی ,قابل اشتعال موجودمنبع

نگهداری از سالمندان در خانه

پرستاری کودک

نگهداری کودک در منزل

پرستار سالمند در منزل

پرستار سالمند

خدمات پرستاری در منزل

درب اتوماتیک شیشه ای

مشخصات

آخرین جستجو ها

مرجع کنکور ایران نمایندگی رسمی موبایل بهترین سایت رمان ایرانی کمیته امداد امام خمینی (ره) منطقه دو شیراز delta maskan لایسنس نود 32 ، آپدیت نود 32 ، پسورد نود 32 طاقت بیار فروشگاه اینترنتی بیست لاستیک سواری